Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

...... šmarjá tak se nezdržujte sepisováním nějakejch trachtátů na blogu a mazejte pomáhat,- musíte pomáhat víííc a né vo tem tlachat s nějakou matkou Terezou v Nuslích pod mostem ! Mosite byt porádně zapálený pro věc, mosite se zkrátka rozdat,- k čemu majetky, k čemu peníze když bližní potřebuje helfnout ?!,- každý povzbudivý slovo a každý pohlazení migranta se Vám násobně vrátí, bude Vám dobře u srdce, budete se cítit báječně ......ale mosite porádně zabrat, jít do teho prsama, za rohem jich čeká dalších 10 milasů a to je porádnej nášup.

(....vaří mi burčák, nemám čas,- hrdinství v zachraňování nechám na Vás !)

5 0
možnosti
JS

Tak si užijte svůj burčák a o mě se nestarejte, cítím se báječně a nepotřebuji k tomu návod, ale díky a na zdraví! :)

0 0
možnosti

Nejste hrdina. Jste špína. Jen proto, abyste si přivodila trochu těch libých pocitů, abyste si mohla připadat ušlechtile, abyste cítila trochu té nadřazenosti, pomáháte tlupám kriminálních delikventů.  

Vy si možná řeknete, že jde přeci jen o věci za pár korun. Jenže tady nejde o pár spacáků nebo stanů a trochu jídla. Aktivně spolupracujete na dovážení lidí, kteří se ve značném procentu stanou zátěží sociálních systémů. 

Dojímají Vás tlupy nechtěnců - budou Vás také dojímat čeští důchodci, až bude nařízeno dávat k nám přiděleným imigrantům stejné dávky jako v Německu a bude se brát z důchodů?  

-

Asi za to, jaká jste, nemůžete. To ale nemění nic na tom, že byste měla být schopna svou úchylku vůlí udržet v rozumných mezích.

5 0
možnosti
JS

Jestli mě považujete za špínu, je to váš názor a já vám ho vyvracet nebudu. Zrovna tak si ponechám svůj názor já. O moje pocity nebo domnělé úchylky tu vůbec nejde. Vyjádřila jsem, co si myslím...a to je všechno :) Přeji vám hezkou sobotu. A ano, ani vy nemůžete za to, jaký jste....

0 1
možnosti

Pokud chcete vidět hladové lidi, spící venku, nemusíte jezdit za migranty,

těchto lidí je dost i v Česku. Jenže pomáhat bezdomovcům není tak

sexy jako smutná očička muslimských dětí, které jejich rodiče vláčí přes

půlku Evropy kvůli německým sociálním dávkám.

4 0
možnosti
JS

Je fajn, že máte tak jasno a neváháte to sdělit. O pomoci našim bezdomovcům ale můj článek není, a argumentovat tím mi přijde zbytečné.... Mějte se hezky :)

0 2
možnosti
LN

Půjdu-li kolem plotu, za kterým drkotají zuby lidé, kteří budou tuhle noc spát možná na zemi, a pláčou děti.....a budu vědět...že ty lidi sem přitáhli bez toho že by je někdo zval, porušili tolik předpisů...že kdybych já porušil jen desetinu ...tak už dávno sedím....a děti (nejspíš) používají je k citovému vydírání.....

...tak věřte ...tomu že mi to bude jedno...a klidně mě mějte za cynika a rasistu....

8 0
možnosti
JS

ale, jo věřím vám a díky za názor. Mějte se fajn a snad se nikdy nedostanete do situace, kdy budete za tím plotem vy...

0 2
možnosti
PZ

P97a11v39e70l 65Z43e91m31a87n

24. 10. 2015 10:38

vaše výzva na podporu obchodu s "bílým masem", převaděčství, a dalších nelegálních aktivit by měla být po zásluze šetřena orgány činnými v trestním řízení !!

7 0
možnosti
JS

Vážně, pane? Výzva k tomu, aby někdo pomohl lidem v nouzi, to myslíte vážně? Vy budete zřejmě ten typ, který se tonoucího ptá na náboženské vyznání, viďte..?

1 5
možnosti

Uprchnoutze svého národa někam, kde je příjemněji a je tam větší blahobyt, to jesilné lákadlo. Není žádným tajemstvím, že imigrantům je namlouváno, že vNěmecku nebudou muset vůbec pracovat, budou žít v naprostém blahobytu, vše bude zadarmo. Je jistě podlé je takto lživě lákat, ale musíme pochopit i to, že jejich pohnutkami tedy nejsou mnohdy strach před válkou, ale jen prostá touha žít pohodlně a v luxusu.

To není dobrá motivace, a když jim budeme taková přání plnit, nepomůžeme jejich duším k pohybu a zrání, ale jen k lenosti, zahálčivosti a nespokojenosti. Druhé generace stávajících imigrantů ve velkých zemích, jako je Francie a Anglie už zapomínají na vděčnost, ale reptají, že nemají více výhod a požitků. To odpovídá pokřivenosti našich duší.

Jsou tedy zcela ,,normální“, jako naši Rómové,které jsme sami naučili, že nepracovat a brát dávky je možné a velmi příjemné. Nejsou nám za to vděčni, ale brzo se naučili vykřikovat o své diskriminaci a svých právech, o povinnostech však nehovoří.

Z nových imigrantů vychováme totéž, protože je tu zcela potlačen zákon vyrovnání,nerespektují se zákony karmy. Vždyť tyto národy se jistě ne náhodou ocitly ve svých situacích. Jistě, nesmíme být lhostejní k cizímu utrpenía máme snažit jim pomoci, aby si doma tyto situace vyřešily, ale ne si celé národy i s jejich karmou posadit dovnitř našich národů. Smíchat osudová vlákna, smíchat kultury, vytvořit mezinárodní mišmaš označené slovem multikulturarismus.

Každý národ má svou historii a své duchovní vedení, svou zralost a své předurčení. Smíchávatrůzné národy je jako smíchávat dva duchy do jednoho těla. Ano, je to možné, říká se tomu  – posedlá duše, není to nic dobréhoa vzniká z toho neblahá a bolestná karma. Duch jednotlivého národa musí zůstat sám ve svém jedinečném vývoji, jiní mu mohou pomáhat, ale onse musí vyvíjet sám,  vlastním úsilím, vlastní snahou i bojem. Tomu nikdo nemůže odebrat, a jestli se o to pokusí, pak nepomůže ani jemu, ani sobě, bolestná karma padne na oba.

4 0
možnosti
RH

Ono je vždy lepší odejít do oblasti, kde se žije lépe, než změnit  vlastní prostředí. Proc si myslíte, že se půlka republiky cpe do Prahy?

2 3
možnosti
DS

Ještě bych autorce doporučila k zamyšlení výborný text obdivuhodného člověka, skvělého autora historických románů a publicisty, pana Vondrušky (se kterým se plně ztotožňuji): http://www.czechfreepress.cz/podoteky/spatne-me-vychovali-aneb-o-vlastenectvi-a-vlastizrade.html

Jako jedno z možných vysvětlení současných reakcí občanů.

3 1
možnosti

Ráda bych autorku blogu upozornila, že uprchlíci zaplatí za cestu do

Evropy částku několik tisíc Euro / 3.000 - 6.000 Euro/ za osobu. Pokud  mají peníze, aby zaplatili tyto částky převaděčům, určitě mají i

peníze na to, aby se na cestu vybavili s vhodným oblečením do evropského

podzimního počasí.

9 1
možnosti
JS

ano, prchat znamená mít na těle a v rukách dostatek místa a síly

n, spacák, karimatku, karton vody..a dostatek času na to si toto všechno sbalit... Paní Šámalová, napište prostě rovnou, že vy osobně žádnému uprchlíkovi nepomůžete a je vám fuk, jestli je to žena, dítě, stařenka nebo muž... a nemusíte opakovat to, co opakují všichni odpůrci migrantů ve všech diskuzích už asi dva měsíce....

1 3
možnosti
DS

Píšete - "Nebo že nechat mrznout a hladovět děti, seniory, ženy, muže.....prostě člověka, v souladu není." Výborně. Každý den na metru potkávám několik (nyní už) mrznoucích bezdomovců, na každé stanici. Nikdy jsem neviděla, že by jim někdo pomohl - a já, s denním rozpočtem kolem dvou stovek, ze kterého si musím pořídit v práci oběd, svačinu pro dítě na druhý den a večeři pro rodinu, jim nijak výrazně pomáhat nemůžu.

To, že někdo zmanipuloval davy, které dosud byly v táborech v Turecku nebo jinde - oni sem nejdou přímo z té války, před příchodem na Chorvatsko-Srbskou hranici procházejí více zeměmi, někde i chvíli pobudou - já s mým rozpočtem řešit nemůžu a upřímně ani nechci. Nechci podporovat nezákonné přecházení hranic, nechci podporovat rozšiřování zrůdné ideologie, nechci podporovat ani ty, kteří nebrání svou vlast a raději utečou někam, kde "o ně bude postaráno".

Kdyby byla stanovena jasná pravidla, postavila bych se k tomu jinak. Ale pokud denně přichází 10 a více tisíc lidí (z toho rodin s dětmi je možná až 20%), u kterých nikdo neví, jak dlouho zůstanou, co budou dělat (mnozí negramotní), kde budou žít (stanová městečka taky nejsou nafukovací), pokládám jakoukoli podporu jejich příchodu nebo i cesty samotné za čin vlastizrady. Na tom není nic hrdinského. Hrdinství je zajít do romské čtvrti s nabídkou práce a přesvědčovat tamní lidi do ní nastoupit (nebo jen posílat děti pravidelně do školy, dělat s nimi úkoly a učit se po večerech), nebo přesvědčovat právě ty bezdomovce, aby přestali pít/fetovat a přes podpůrné organizace, kterých tu už taky pár máme, se zapojili zpět do společnosti. Hrdinství je adoptovat děti s nějakým postižením a až do konce života se o ně na své náklady vzorně starat. Hrdinstvím je, zastat se někoho, kdo je na ulici napaden. Hrdinství je, koukat kolem sebe a když soused ubližuje ženě / dětem, něco s tím udělat.

Nikoli jeden výjezd pár hodin autem, rozdávání "pomoci" která skončí ve škarpě a prosazování svého jediného správného názoru.

14 1
možnosti
JS

Paní Smékalová, víte, ono, jak se jsem se (a možná klopotně, hloupě nebo špatně srozumitelně) snažila napsat, když dáte na stranu všechny argumenty, které tu vršíte, všechna ta "kdyby," zůstane vám je ona holá podstata: Chci pomoci člověku v nouzi, nebo ne? A to je celé... A ano, je spousta dalších forem hrdinství, o tom žádná. Ale, pardon, dovézt na hranice termofólie a pomoct tak, aby pár desítek dětem bylo teplo, považujete za vlastizradu? Pak je mi vás upřímně líto a přeji vám, abyste nebyla odkázána na cizí pomoc....

0 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS